Do play off míří Trutnov

Finální složení zná před posledními dvěma duely nadstavby letošní tabulka Chance ŽBL. Duel mezi Hradcem a Slavií už jí neovlivnil, v druhém utkání sobotního programu si ale výhrou Trutnov zajistil právě před posledním soupeřem z Brandýsa pozici na osmé příčce, zajišťující postup do play off.

Přípravu na vyřazovací boje si lépe naladila pražská Slavia, která si poradila s Hradcem na domácí palubovce 73:53. Oba celky se v hale Rokytka utkají už tento čtvrtek v rámci čtvrtfinálové série. 

Oba trenéři nasadili v rámci možností na palubovku to nejsilnější možné, bylo ale vidět, že hráčky úplně na sto procent do všech soubojů nejdou, přeci jen už se v tabulce nic změnit nemohlo a o všechno půjde až od čtvrtka. Hradec vedl jen po úvodních dvou koších zápasu, pak se ofenziva Východočešek dost zasekla, Slavia odpověděla okamžitě sérií čtrnácti bodů v řadě, celkově předvedla sérii 18:1 a dostala se do dvouciferného náskoku. I v dalším průběhu se pokračovalo v relativně bezstarostné, rychlé hře, kde se více dařilo domácím basketbalistkám, které vyšponovaly své vedení ve druhé čtvrtině až na devatenáct bodů, aby pak Hradec mírným zlepšením náskok téměř o polovinu stáhl, a do konce třetí čtvrtiny byl rozdíl zpět na devatenácti bodech.

Poslední čtvrtina se už dohrávala více s hráčkami z lavičky v poklidném tempu, Slavia vedení znovu ještě nevýšila, Hradec v závěru zabral a snížil na dvacetibodový rozdíl, kde bylo skóre od poloviny druhé čtvrtiny nejčastěji. Solidně střílející Východočešky se tentokrát protrápily k pouhým třem trojkám z pětadvaceti pokusů, nedařily se jim ani dvojky a prohrály na doskoku. 

K dalšímu dvacetibodovému večeru se prostřílela Alena Hanušová, která přidala i jedenáct doskoků. Stejný počet míčů pod oběma koši sebrala i Kateřina Rokošová, zkušená Kateřina Suchanová dodala sedmnáct bodů. Sedmnáctibodová byla nejlepší střelkyně poražených Tetiana Havrylchyk, Pamela Effangová trefila jen tři střely z jedenácti na cestě k sedmi bodům a osmi doskoků, Kateřina Zeithammerová proměnila jediný pokus z dvanácti a zapsala pouze tři body.

 

Poslední tajenku nadstavbové části Chance ŽBL rozluštil Trutnov, který zvítězil na palubovce Brandýsa 85:60 a zahraje si tak čtvrtfinále play off s pražským USK. Na Brandýs čeká série o záchranu se Slovankou.

Přitom KARA zvládla nadprůměrně ve výborně zaplněném Sportovním centru v Brandýse jen dvě čtvrtiny, ale i to jí stačilo k hladké výhře. Domácí Středočešky totiž držely krok jen úvodních třináct minut, kdy naposledy vedly. Pak Trutnov převzal definitivně vedení, a i přes lehký odpor domácích si vypracoval do poločasové přestávky dvouciferné vedení.

Definitivně zlomová pak byla třetí čtvrtina, ve které domácí celek zaznamenal pouze dva koše z pole a celkem sedm bodů, naopak Trutnov pokračoval v solidním střeleckém výkonu a dvaadvaceti body se utrhl do klíčového náskoku. Ani už tak nevadilo, že v poslední čtvrtině Trutnovu odešla střelba a domácí DSK lehce korigovalo skóre, i tak mohly hostující hráčky slavit postup do play off a udržení nejvyšší soutěže i do příští sezóny.

Trutnovu nevadil ani vyšší počet ztrát, protože se dokázal dostávat agresivní hrou na čáru trestného hodu (kouskovaný duel viděl 44 faulů a 60 trestných hodů). Domácí Brandýs se spoléhal na trojkovou střelbu, proměnil jen dva pokusy z jedenadvaceti. Bodově duel naprosto ovládla trutnovská Američanka Devon Brookshire, která za jedenatřicet minut nastřílela 28 bodů (10/9 z pole, 10/8 z šestek), sedmnáct bodů dodala Tereza Králová a třináct Sara Rokkanen. V domácím dresu se k pěti bodům protrápila Kwanza Murray (11/2 z pole), ve dvouciferných číslech byla jen Leeza Burdgess s jedenácti a Khiana Johnson s deseti body.  

  

Autor:
Reklama
Detail článku - Molten - ŽBL