Hradec loupil v Chomutově, KP TANY hladce

Dvěma sobotními duely pokračoval program patnáctého kola Chance ŽBL. Velmi důležitý duel se odehrál v Chomutově, kde si domácí hráčky dost zkomplikovaly cestu do vyšší nadstavbové skupiny A1 porážkou s Hradcem Králové. Bez potíží si naopak počínalo KP TANY Brno, které přehrálo na domácím hřišti Trutnov.

V povedených výkonech posledních dní pokračuje Hradec Králové, který navázal na velmi slušné výkony z Final 8 Česko-slovenského poháru z Piešťan a přiblížil se výhrou 85:69 na palubovce Chomutova k postupu do nadstavbové skupiny A1. Duel byl bitvou naprosto odlišných poločasů, nebo ještě přesněji bitvou odlišných prvních osmnácti minut a zbylých dvaadvaceti minut. Levhartice do zápasu před velmi slušnou kulisou vlétly od úvodních minut nabitě a okamžitě se ujaly vedení. Po absenci na poháru vlétla ve velkém stylu zpět na hřiště Američanka Wynn-Pollard a velkou část první půle se náskok domácích pohyboval kolem desetibodové hranice. Ještě dvě minuty před poločasovou pauzou dávala Valentýna Kadlecová dvě šestky na 36:29 pro domácí, než se duel úplně otočil.

Série 14:2 do přestávky dala Hradci poločasové vedení a nastavený trend pak pokračoval i po přestávce. Po minutě a půl bylo vedení dvouciferné a ani tam se nezastavilo. Chomutov jen marně snižoval a snažil se dostat zpět do hry, ale po šesti minutách třetí čtvrtiny byl rozdíl na sedmnácti bodech. V poslední čtvrtině bylo krátce vedení nad dvaceti body a Hradec si důležitou výhru bez potíží pohlídal. Pomohlo k tomu pouze osm ztracených míčů, stejný počet trefených trojek a velmi dobrá obrana zejména ve druhém poločase. Nepodařilo se sice zastavit Wynn-Pollard, která zaznamenala 25 bodů a osm doskoků, na šestnáct bodů se dostala Valentýna Kadlecová, ale to bylo vše. Čtyři dvouciferné střelkyně Lvice vedla s 19 body Pamela Effangová, sedmnáct bodů přidala Kateřina Zeithammerová a šestnáct Charlotte Velichová.

O něco snazší cestu k výhře měly podle očekávání basketbalistky KP TANY Brno, které si poradily doma s trápícím se Trutnovem 91:43. Brňanky tak aspoň částečně napravily zklamání z minulého týdne z Piešťan, kde braly až sedmou pozici.

Doma na „Vodovce“ ale od začátku dominovaly, v první čtvrtině zaznamenaly 29 bodů, ve druhé pětadvacet a vytvořily si poklidný náskok. Po přestávce navíc přišlo ještě větší zlepšení na obranné polovině, inkasovaly ve třetí čtvrtině jen osm bodů a bylo hotovo. KP TANY mělo obrovskou převahu v doskakování, dovolilo soupeřkám jen dvě úspěšné trojky a na 31 košů z pole nastřádalo 25 asistencí. Velmi efektivně se prosazovala zejména Kateřina Galíčková, která dala 22 bodů pouze z deseti oficiálních střel, sedmnáct přidala Anežka Kopecká a šestnáct Lucie Svatoňová. Za Trutnov dala dvanáct bodů Tereza Králová a deset Michaela Gaislerová. 

Autor:
Reklama
Detail článku - Molten - ŽBL