Hradec se loučí s hvězdami

Po skončení sezony 2023/2024 se rozhodly ukončit svou profesionální kariéru hned dvě hráčky z kádru Sokola Hradec Králové – skvělá střelkyně Kristýna Čuperková a silová pivotka a kapitánka týmu Klára Vojtíková.

Kristýna Čuperková, dříve Minarovičová, odehrála v nejvyšší soutěži ŽBL 11 sezón, z toho 8 v dresu Hradeckých Lvic. Celkem nastoupila do 298 zápasů, ve kterých zaznamenala 3 607 bodů, včetně 378 trojek. Byla členkou širšího reprezentačního výběru žen a také se jí dostálo ocenění nejlepší české hráčky basketbalu 3x3.

Klára Vojtíková strávila v dresu Lvic 6 sezón ze svých celkových 11 v nejvyšší ženské soutěži. Během své kariéry si připsala 1525 bodů a 1106 doskočených míčů v 231 zápasech. V poslední době fungovala jako kapitánka týmu a opakovaně byla také členka reprezentačního týmu žen.

Chceme vyjádřit obrovské PODĚKOVÁNÍ za všechny ty okamžiky na palubovce, za přínos, který jste basketbalu přinesly a za to, že jste byly vzorem pro další generace hráček. Přejeme vám mnoho štěstí a úspěchů v nové fázi vašich životů.

Zdroj: Instagram Hradecké Lvice

Autor:
Reklama
Detail článku - Molten - ŽBL