Kariérní večer Hálové

O dohrávku prvního ligového kola Chance ŽBL se první listopadový pátek postaraly celky Trutnova a Slovanky. V souboji dvou týmů se stejnou bilancí získala druhou výhru v ročníku Slovanka, která si doma poradila s Východočeškami 89:76.

První poločas byl velmi vyrovnaný, hned patnáctkrát se měnilo vedení mezi oběma celky a ani jeden z nich si nedokázal vypracovat větší náskok. Navíc se na obou stranách dařilo útokům, příliš se nebránilo a zápas tak byl atraktivní i pro fanoušky, kteří v páteční večer vybrali jako svůj program návštěvu arény Rokytka.

Slovanka si v prvním poločase vytvořila výraznou převahu v doskakování, což vyústilo ve větší počet střeleckých pokusů, Trutnov se zase lépe dostával na čáru trestného hodu, ze které v půli vytěžil čtrnáct bodů, a i to mu přineslo pětibodový náskok po dvaceti odehraných minutách. V divoké přestřelce zářila domácí křídelnice Eliška Hálová. Reprezentantka v basketbalu 3x3 nastřílela za poločas sedmnáct bodů, žádná její spoluhráčka se nedostala přes šest bodů. Hostující tým se zase v ofenzivní bitvě opíral o jedenáct bodů Anety Finkové, deset bodů zvládla Finka Rokkanen.

Duel zlomila třetí čtvrtina, respektive její závěr, kdy ještě patnáct minut před koncem Aneta Finková dvěma úspěšnými šestkami upravovala na 50:51 z pohledu Trutnova. Posledních pět minut třetí čtvrtiny pak bylo jednoznačnou stránkou domácí Slovanky, která vystřihla sérii 14:0 a ještě i odstartovala poslední čtvrtinu dvoubodovým košem, než se prosadila hostující Michaela Gaislerová. V šestnáctibodové šňůře měla největší prsty Tereza Zítková, která dala sedm bodů, stejně jako hvězda zápasu Eliška Hálová. 

Svěřenkyně kouče Petra Stavěla bez větších potíží dovedly náskok v prostřední části posledního hracího období ke dvaceti bodům a mohly. V klidu kontrolovat cennou výhru. Hálová si v životním večeru připsala nakonec 38 bodů se střelbou 19/14 z pole, doskočila také deset míčů a vlastnoručně dotáhla svůj tým k výhře. Tereza Zítková dodala 13 a Gabriela Mervínská 10 bodů. Hostující Rokkanen se dostala na velmi slušných 25 bodů, Trutnovu nestačilo ani šestnáct Finkové.

Autor:
Reklama
Detail článku - Molten - ŽBL