Levhartice zpět v rytmu

Sérii dvou porážek za sebou se podařilo přerušit basketbalistkám Chomutova. Levhartice po dvou porážkách s pražskými týmy přehrály poslední tým tabulky z Brandýsa 72:45. Středočešky si naopak připsaly sedmou porážku za sebou. 

Levhartice už mají za sebou náročné tažení EuroCupem, které pro ně nyní již skončilo a můžou se tak plně soustředit na domácí soutěž. Výhodou pro jejich nastartování byl aktuální soupeř, Brandýs se totiž po slibném vstupu do ročníku trápí a nedokáže se v duelech se soupeři příliš dlouho držet. Nepovedlo se to ani v Chomutově, i když konečný výsledek zas tak výrazný nebyl. Brandýs krátce vedl v první čtvrtině, ale nakonec v ní byl střelecky nejslabší za celý zápas a ztrácel už od závěru prvního hracího období dvouciferným rozdílem. Pod tuto hranici se rozdíl už nedostal, naopak Levhartice kontrolovaly hru a ve druhé čtvrtině náskok znovu navýšily. Nejlepší hrací období v zápase prožily hostující hráčky po přestávce, kdy udržely lehce letargické Levhartice na třinácti bodech a přiblížily se alespoň částečně na dostřel. V poslední čtvrtině ale zase Brandýs odpadl a Chomutov se tak nemusel o vítězství nijak výrazněji strachovat.

V zápase se slabou úspěšností střelby na obou stranách bylo k dispozici hodně doskočených míčů, Levhartice ukořistily hned 67 z nich a měly o osmnáct doskočených míčů více než soupeřky. Doskoky vyústily zejména ve velkou převahu v trestných hodech 32:11 pro domácí, Chomutov vyhrál na body z šestek 27:5. Nevadilo tak ani 22 ztracených míčů domácích.

Bodově i na doskoku jako už tradičně zářila domácí hvězda Wynn-Pollard, která k 18 bodům přidala i 16 doskoků (10 útočných), 13 bodů přidala Eliška Brejchová a jedenáct Monika Fučíková. Na palubovku se dostalo všech dvanáct Levhartic na soupisce pro utkání. Brandýs vedla Kwanza Murray s 15 body, jedenáct bodů přidala Irena Vrančič.

Autor:
Reklama
100 let