Mohou Žabiny znovu překvapit?

Třetí finále Chance ŽBL je na programu v pátek od 17:30 (přímý přenos Nova Sport 1) a oproti více než předchozí dekádě to nebude finále poslední. Žabiny totiž v pondělí na domácí palubovce přetnuly nekonečnou 301. zápasů dlouhou sérii výher Pražanek a zadělaly tak v sérii na drama. Mohou znovu překvapit, tentokrát v Praze?

Pravděpodobnost tomu nenahrává, neboť Pražanky rozhodně zpozorněly nečekanou pondělní porážkou a oproti částečně nekoncentrovanému výkonu v Brně se dá očekávat mnohem soustředěnější tým. Na druhou stranu Žabiny mohou hrát výrazně povzbuzené a kompletně bez nervů, protože svůj plán před sérií už mají dávno splněný a mohou soupeře jen překvapit. Že by tým plný euroligových hvězd a reprezentantek při stavu 1:1 znervózněl, to se také spíše nečeká.

Viktor Pruša (trenér Žabiny Brno): „Samozřejmě přepsali jsme historii a není jednoduché na to teď nemyslet, je to velká věc. Avšak to slovo je pokora. Musíme zůstat nohama na zemi. Porazit USK a porážet je neskutečný rozdíl. Emoce teď musí stranou. Je potřeba pokračovat dál v naší práci. Všem je jasné, jak teď USK bude reagovat, ale my musíme zůstat dál hladoví. Je to pro mě obrovská motivace do další práce. Potvrzení toho, že to, co zde děláme, dává smysl. A že když se dělají věci systematicky a srdcem, je možné ve sportu naprosto všechno, i přepsat historii. Stojí za tím určitě vícero faktorů. Z dlouhodobého úhlu pohledu koncepční práce, budování klubové kultury a v čase se neměnící se koncept. Konkrétně tento tým má naprosto neskutečnou týmovou chemii a vnitřní sílu. To není ani z procenta žádné klišé. TÝM, v tom pravém slova smyslu, co má potenciál vyhrávat velké zápasy i za nepříznivého vývoje. V neposlední řadě, je to bezesporu herní kvalita holek a naprostá akceptace pravidel a rolí. Realizační tým a hráčky jsme všichni na stejné vlně a na jedné lodi bez rozdílu. Dlouhodobě se nám vyplácí, že při recruitingu hráček je pro nás jedním z hlavních kritérií charakter. A to je za mě hodně zásadní, když nad tím přemýšlím.“

Součástí zápasu bude tradičně bohatý doprovodný program, naživo zazní před utkáním česká státní hymna.

Autor:
Reklama
100 let