Neúspěšná premiéra

Velkou obměnou prošel přes svátky kádr Trutnova a s těmito změnami nastoupila KARA do prvního lednového utkání, domácí předehrávky dvanáctého kola s pražskou Slavií. Ta se ukázala jako letos výrazně lepší tým a Východočešky porazila 86:50.

Trutnov si bude muset na pořádné sehrání a otestování obměněného kádru počkat, bylo chvílemi vidět, že to na hřišti zatím skřípe, navíc Pražanky přijely po dlouhé pauze na další ligové utkání velmi dobře naladěné. Prohrávaly jen krátce v samém úvodu zápasu, od poloviny druhé čtvrtiny ale převzaly kontrolu nad zápasem a do konce první čtvrtiny utekly do dvouciferného vedení. Perfektně fungovala hlavně ofenziva, když zářila nejlepší ligová střelkyně Alena Hanušová, navíc jí sekundovala Ukrajinka Darija Dubniuk.

V prostředních dvou čtvrtinách si navíc Východočešky vybraly střelecké trápení, druhá čtvrtina pro ně skončila dokonce jen na devíti bodech a Slavia v poklidu navyšovala vedení. Po relativně vyrovnané třetí čtvrtině se Slavia vyšvihla v posledním období k osmadvaceti bodům a závěr si v klidu pohlídala. Ve svižném utkání s nízkým počtem trestných hodů byly hodně vidět domácí ztráty (21) a také deset úspěšných trojek Pražanek. Ty celkově střílely s úspěšností jen těsně pod padesát procent.

Hanušová byla s 21 body a 9 doskoky nejlepší hráčkou zápasu, Dubniuk přidala devatenáct bodů. Nejlepší střelkyní domácích byla Eliška Linhartová s 11 body, nové posily vedla Devon Brookshire s 10 body, Karina Konstantinova dala osm bodů a Dominika Rusiňáková pět. Kvůli zranění Kaře chyběly Tereza Králová a Sara Rokkanen.  

Autor:
Reklama
100 let