Ostravské změny

Poslední tým tabulky letošního ročníku Chance ŽBL a zároveň jediný tým, který zatím ani jednou neslavil výhru, SBŠ Ostrava, si připravil pro reprezentační pauzu hned několik změn. Tyto změny samozřejmě přímo ovlivňují také další celky v nejvyšší ženské soutěži.

Ostrava oznámila jeden odchod, když v týmu nebude pokračovat pivotka Julie Vydrová, pro kterou bylo podle jejích vlastních slov komplikované skloubit studium v Praze s tréninkovým procesem v Ostravě.

"Julie dostala nabídku z jiného českého týmu a rozhodla se přestoupit. Je to zcela logický krok. I z naší strany bylo těžko akceptovatelné, že Julča chyběla na důležitých předzápasových trénincích," Říká ke změně trenérka Iveta Rašková. Podle dostupných informací by měla Vydrová nově nastupovat v dresu Hradce Králové. Lvice ale zatím svou posilu oficiálně neoznámily. Uvidíme tak, jestli se objeví už v sobotním utkání proti KP TANY Brno.

Jinak ale Ostrava oznamovala zejména příchody. Významný je návrat čtyřiadvacetileté křídelnice Adély Smutné, která před sezónou odešla do Žabin Brno právě z Ostravy. V Brně však odehrála pouze pět utkání, nakoukla do EuroCupu a nyní se vrací zpět do dresu SBŠ. 

„Po vzájemné domluvě byla smlouva předčasně ukončena na žádost hráčky. Adéle přejeme mnoho úspěchů v jejím dalším působišti,“ potvrdil za Žabiny generální manažer Radek Šír. 

"Zaprvé chci říct, že jsem ráda, že jsem se mohla vrátit do Ostravy. Holkám se zatím vstup do sezóny moc nedaří, což mě mrzí, a proto bych jim chtěla pomoct k lepším výsledkům. Bylo pro mě těžké odejít z Brna po tak krátké době, ale musela jsem udělat, co bylo to pro mě nejlepší. Věřím, že se s holkama rychle sehrajeme a zakončíme tuto sezónu na lepším umístění," komentuje Adéla Smutná změnu působiště.

"Adéla je výborná střelkyně, vrací se do týmu a prostředí, které velmi dobře zná. Slibujeme si, že její příchod nám pomůže na útočné polovině, především ve střelbě z dlouhé vzdálenosti," dodává trenérka Ostravy Iveta Rašková.

Ke změnám dojde i na pozici rozehrávačky. K týmu se na konci listopadového repre okna připojí reprezentantka Severní Makedonie Ilina Selcova. Tato 176 cm vysoká jedenadvacetiletá rozehrávačka hrála několik let v maďarském PEAC-Pecs a je členkou reprezentačního výběru žen. 

„O SBŠ Ostravě jsem slyšela, že je to dobrý tým s velkými ambicemi, takže bych chtěla pomoci týmu vybojovat se na vyšší pozici," říká o svém novém týmu Ilina Selcova.

K ostravskému týmu se v nejbližší době připojí také bývalá hráčka brněnských Žabin Michaela Vacková, která se zotavuje z vážného zranění kolene. "Míša bude naskakovat na pozici 3 a 4. Je to výborná střelkyně, a především zkušená hráčka. Míša se už v listopadu zapojí do tréninkového procesu, do herního procesu zasáhne nejspíše až po novém roce," vysvětluje trenérka Iveta Rašková 

"SBŠ Ostrava mi byla vždy velice sympatická. Panuje zde přátelská atmosféra a doufám, že si s holkama sedneme a utvoříme skvělý tým. Dále se těším na spolupráci s paní trenérkou Ivetou Raškovou. Nikdy jsem neměla možnost, aby mne trénovala žena, takže jsem na tuto novou zkušenost zvědavá," dodává Míša Vacková.

Série proher Ostravy se zřejmě natáhne ještě minimálně o jeden duel, v pátek totiž SBŠ cestuje do Prahy na utkání prvního kola se suverénním ZVVZ USK. Šanci na zlomení série pak budou mít hráčky Ostravy i v neděli, kdy na domácí palubovce vyzvou Trutnov.

Autor:
Reklama
Detail článku - Molten - ŽBL