Pět NEJ 17. kola

To nejzajímavější, co se odehrálo v 17. kole Chance Ženské basketbalové ligy.

Nejpřekvapivější hvězda

Irena Vrančič se blýskla 22 body a 14 doskoky, na rozehrávačku dosti atypickými. K nim připojila tři asistence a tři zisky, zato ztrátu má jen jedinou. Užitečnost 34. Skvělý výkon bosenské veteránky ovšem DSK Basketball Brandýs nespasil, Středočešky doma s favorizovanou BLK Slavia Praha padly 71:84. 

Nejsuverénnější hvězda 

Pražskou Slavii znovu táhla Alena Hanušová. Tentokrát svůj výkon vytáhla až na 30 bodů a 17 doskoků, jen těch pět ztrát je viditelná kaňka na jejím výkonu. Momentálně se propracovala na průměry 20,3 bodu a 8,4 doskoku a kandiduje na nejužitečnější hráčku této sezony. Při jejích nedávných zdravotních potížích by si kdekdo vsadil, že v roce 2024 se již Hanušová na ligových palubovkách objevovat nebude. 

Nejhvězdnější vstup 

Nizozemská pivotmanka Emese Hof se podruhé za sebou blýskla 20 body v prvním poločase, po DSK Basketball Brandýs takhle nastoupila na Levhartice Chomutov. Mistrovskému ZVVZ USK Praha velela k vysokému vítězství 108:37. Tentokrát pokračovala v demolici soupeře ve druhé půli, celkem se dostala na 29 bodů, což je její osobní rekord v české nejvyšší soutěži, a 12 doskoků. Při absencích Nyary Sabally a Ezi Magbegor dostala prostor na 28 minut a trefila 13 z 18 střel z pole. 

Nejosamělejší hvězda

Anastasija Kovtun se vrátila do sestavy Levhartic Chomutov a proti bývalým spoluhráčkám ze ZVVZ USK Praha zaujala osmi body, 13 doskoky a dvěma bloky. Že to není žádný zázrak? S užitečností 21 v týmu jasně vynikla, z jejích spoluhráček byla nejlepší Monika Fučíková s +5, hned dalších pět členek severočeského celku mělo validitu v záporných hodnotách. 

Nejosamělejší obránkyně

Další ukrajinská podkošová hráčka, Tetiana Havrylčyk ze Sokola Hradec Králové, předvedla proti SBŠ Ostrava hned 5 bloků. Jenže její snaha byla marná. Východočešky totiž prohrály 79:91. Ještě po třech čtvrtinách vedly o čtyři body, ale už tady začal jejich sešup, který pokračoval až do konce utkání. Čtvrtou desetiminutovku ztratily 11:27. Přestože v této fázi zápasu Havrylčyk blokovala hned třikrát, příval střel a bodů zastavit nedokázala.

Autor:
Reklama
100 let