Pět NEJ 6. kola

To nejzajímavější, co se odehrálo v zápasech šestého kola Chance Ženské basketbalové ligy.

Největší smolařka

Jen se Kateřina Zeithammerová vrátila do sestavy Sokola Hradec Králové, už z ní zase vypadla. V zápase s Levharticemi Chomutov (66:76) si na konci první půle poranila kotník a utkání tím pro ni skončilo na 12 minutách a šesti bodech. Stihne reprezentační rozehrávačka své neduhy za deset dní, které dělily od startu kvalifikace o EuroBasket 2025, vyléčit?

Nejvyrovnanější závod

Po víkendovém kole se hned čtyři současné hráčky Chance ŽBL seřadily v žebříčku nejlepších střelkyň v rozmezí dvou bodů. Karolína Šotolová z KP TANY Brno má aktuálně na kontě 903 kariérních bodů, její spoluhráčka Kateřina Galíčková 902 - stejně jako Adéla Smutná ze Žabin Brno. A Irena Vrančič z DSK Basketball Brandýs je na 901 bodu.

Nejnovější sestry

Sesterské dvojice vyběhly v tomto kole jen dvě. Eliška a Marie Žílovy v dresu BLK Slavia Praha. A Johana s Marií Staňkovými z Levhartic Chomutov. Devatenáctiletá Johana pomohla k výhře v hale Sokola Hradec Králové sedmi body, dvěma doskoky a asistencí, odehrála 14 minut. Sedmnáctiletá Marie dostala při své ligové premiéře od svého svého otce-trenéra Pavla Staňka prostor na čtyři a půl minuty, stihla dva body.

Nejvýraznější figura

Do nejvyšší soutěže se vepsala i další nová hráčka. Nyara Sabally by už v současných 23 letech mohla být evropskou podkošovou hvězdou, kdyby ji nezabrzdila zranění. Takhle se na kontinentu teprve rozkoukává, díky angažmá v ZVVZ USK Praha má za sebou 196 centimetrů vysoká Němka už i český debut. Proti BLK Slavia Praha (97:50) se za 26 minut zapsala 14 body, osmi doskoky, čtyřmi asistencemi a třemi zisky.

Nejméně přihrávek

Dvě asistence si v týmu Kary Trutnov proti KP TANY Brno (58:80) připsala Kyah Proctor, po jedné Whisper Fisher a Aneta Finková. To bylo ze strany Východočešek vše. Pouhé čtyři asistence na celý zápas. Zahrály tak sobecky, anebo se domácí statistici nevyznamenali?

Autor:
Reklama
100 let