Kvapíkem o finále

Jestliže čtvrtfinále Chance Ženské basketbalové ligy trvalo dva týdny, v kvapíkovém semifinále může být do šesti dnů o postupujících jasno. To v případě, že obě série skončí poměrem 3:0. S ohledem na rozložení sil se to jeví jako pravděpodobná varianta. 

ZVVZ USK Praha (1.) - Sokol Hradec Králové (6.)

Předchozí zápasy v sezoně: 111:43, 116:25

ZVVZ USK Praha chce spěchat v rámci příprav na domácí Final Four Euroligy, postup může mít jistý už v sobotu 8. dubna. A mnoho tomu nasvědčuje. Jejich soupeř Sokol Hradec Králové sice zvedl v závěru sezony hlavu, jak ukázal i postup přes KP Brno, ale předchozí vzájemné souboje s USK pro změnu odhalují, jak velké rozdíly mezi celky jsou. V prvním případě o 68 bodů, ve druhém dokonce o 91. Řekněme, že duely s Pražankami Východočeškám vůbec nesedly...

V české lize drtí hlavní favorit své soupeře pod košem, Brionna Jones a Temi Fágbénlé sbírají body a doskoky hravě. Do sestavy se navíc vrací univerzální Alyssa Thomas a produktivní je Valériane Vukosavljevič. Mrzení nicméně vyvolávají další zdravotní absence Maríe Conde a Veroniky Voráčkové. Tereza Vyoralová je s 843 asistencemi osmou ženou historického pořadí Chance ŽBL, další čtyři úspěchy ji dostanou na roveň sedmé Kateřiny Suchanové. 

Hradecké lvice v závěru sezony táhnou rodilé Pražanky Kateřina Zeithammerová s Pamelou-Therese Effangovou, sekunduje jim Alena Hanušová, jež ZVVZ USK Praha dvakrát prošla. Motivaci ukázat se určitě mají. Jejich spoluhráčka Simona Fišerová v lize prozatím nastřílela 496 bodů.

První semifinále ZVVZ USK Praha - Sokol Hradec Králové se hraje v úterý 4. dubna od 18 hodin v Praze v hale Královka.

Druhé semifinále Sokol Hradec Králové - ZVVZ USK Praha se hraje ve čtvrtek 6. dubna od 18 hodin v Hradci Králové v hale na Eliščině nábřeží.

Třetí semifinále ZVVZ USK Praha - Sokol Hradec Králové se hraje v sobotu 8. dubna od 18 hodin v Praze v hale Královka.

Čtvrté semifinále Sokol Hradec Králové - ZVVZ USK Praha by se hrálo v pondělí 10. dubna v Hradci Králové v hale na Eliščině nábřeží.

Páté semifinále ZVVZ USK Praha - Sokol Hradec Králové by se hrálo ve středu 12. dubna od 18 hodin v Praze v hale Královka.

Žabiny Brno (2.) - Levhartice Chomutov (4.)

Předchozí zápasy v sezoně: 85:67, 89:56, 88:66

Levhartice Chomutov může proti Žabinám Brno povznášet radost ze hry. Nad očekávání byl jejich triumf v mezinárodní EWBL, účast ve finále Českého poháru i postup do ligového semifinále. Tři šťastné výhry nad BLK Slavia Praha určitě nevyhnaly nadšení z kabiny. Mix sebevědomí (NaJai Wynn-Pollard, Valentýna Kadlecová) a zkušenosti (Kateřina Bartoňová, Monika Satoranská, Michaela Krejzová) zachutnal. 

Žabiny jsou přesto jasným favoritem, pokaždé proti Chomutovu atakovaly devadesátku a ani jednou nedovolily sedmdesátku. Platilo to o ligových duelech i o pohárovém finále. Na perimetru umí zazářil Nikolina Kneževič, Eliška Hamzová i Petra Záplatová, pod košem Elissa Cunane i Natálie Stoupalová. A cenné - nejen - bodové příspěvky ve čtvrtfinále poskytovaly Lenka Šoukalová s Michaelou Vackovou. 

Právě Vacková má na kontě 1483 ligových bodů, a tak může v semifinále oslavit malé střelecké jubileum, Šoukalová se zvolna blíží tisícovce (937). Záplatové scházejí dvě trojky k číslu 300. Chomutovskou Satoranskou čeká pro změnu ligový zápas číslo 300, potřebuje naskočit ještě do tří. 

První semifinále Žabiny Brno - Levhartice Chomutov se hraje v úterý 4. dubna od 18 hodin v Brně v hale Rosnička.

Druhé semifinále Levhartice Chomutov - Žabiny Brno se hraje v pátek 7. dubna od 15 hodin v Chomutově v Městské sportovní hale.

Třetí semifinále Žabiny Brno - Levhartice Chomutov se hraje v neděli 9. dubna od 17 hodin v Brně v hale Rosnička.

Čtvrté semifinále Levhartice Chomutov - Žabiny Brno by se hrálo v úterý 11. dubna od 18 hodin v Chomutově v Městské sportovní hale.

Páté semifinále Žabiny Brno - Levhartice Chomutov by se hrálo ve čtvrtek 13. dubna od 18 hodin v Brně v hale Rosnička.

Autor:
Reklama
100 let