Pět NEJ 10. kola

To nejzajímavější, co se odehrálo v 10. kole Chance Ženské basketbalové ligy.

Nejlepší střelkyně

Kara Trutnov se dočkala druhého úspěchu v sezoně, Slovanku doma zdolala 81:75. Lví podíl na tomto úspěchu měla Kyah Proctor, za 30 a půl minuty zaznamenala 31 bodů. Z pole proměnila 12 ze 20 pokusů (trojky 3/7) a všechny čtyři trestné hody. Rodačka z amerického Capital Heights je první zahraniční hráčkou, která v letošní sezoně Chance ŽBL překonala třicetibodovou hranici, lepší večer zatím měla pouze osmatřicetibodová Eliška Hálová ze Slovanky. Dosavadním americkým rekordem bylo 27 bodů od Elissy Cunane ze Žabin Brno a NaJai Wynn-Pollard z Levhartic Chomutov.

Nejvýraznější mladice

ZVVZ USK Praha si smlsnul na SBŠ Ostrava 110:63. A jeho nejlepší střelkyní byla poněkud nečekaně osmnáctiletá Mariana Přibylová. Za necelých 22 minut zvládla 17 bodů (střelba 7/10, z toho trojky 2/4). Dcera někdejšího reprezentanta Mariana Přibyla přitom na první bodovou stovku zatím čeká, za předchozích 25 utkání v dresech BLK Slavie Praha a ZVVZ USK Praha měla na kontě dohromady jen 71 bodů. 

Nejagresivnější hráčka 

Alena Hanušová si v dresu BLK Slavia Praha užívá programu bez evropských pohárů a s 18,8 body na zápas se vyšvihla do čela tabulky ligových střelkyň (o desetinu před Kwanzu Murray z DSK Basketball Brandýs). Při páteční prohře s KP TANY Brno 73:86 zaznamenala 23 bodů. Pomohlo jí hlavně 20 trestných hodů, 15 z nich proměnila. Předchozími maximy této sezony bylo 13 pokusů a 12 úspěchů, postarala se o ně právě Hanušová v 9. kole proti Levharticím Chomutov.  

Nejvyšší double double

Desáté kolo nejvyšší soutěže nabídlo hned čtyři double doubly. Reprezentantka Natálie Stoupalová ze Žabin Brno zvládla 10 bodů a 11 doskoků proti Sokolu Hradec Králové (92:66). Mladá pivotka Julia Vydrová ve stejném duelu ukázala, jak významnou posilou pro Hradecké lvice může být (12 bodů a 14 doskoků). Kanaďanka Rashida Timbilla přispěla Kaře Trutnov 13 body a 15 doskoky. Ale nejvýraznější zápis předvedla další častá návštěvnice této rubriky - NaJai Wynn-Pollard. Američanka se švýcarským pasem táhla Levhartice Chomutov proti DSK Basketball Brandýs s 18 body a 16 doskoky. 

Nejsledovanější comeback

Natalie Kucowski měla v sestavě KP TANY Brno výraznou roli v ročníku 2021/22, od tohoto týdne na své předchozí výkony na jihu Moravy navazuje, proti BLK Slavia Praha zaznamenala pět bodů, osm doskoků, tři zisky a dvě asistence, když odehrála 17 minut. Celkem má v české nejvyšší soutěži nastřádáno 320 bodů - a brzy překoná bilanci jiné Američanky s polskými kořeny. Maria Blazejewski v letech 2013 až 2015 coby hráčka Lokomotivy Karlovy Vary zvládla dohromady 325 bodů. 

Autor:
Reklama
100 let