Rozjezd pro USK, bitva pro SBŠ i DSK

Jedna dohrávka třetího kola a k ní čtyři duely dvanáctého kola otevřou program Chance Ženské basketbalové ligy na rok 2024. Tvrdý souboj se dá očekávat od eurocupových účastníků, KP TANY Brno hostí Levhartice Chomutov. A z poslední pozice tabulky chce uniknout nováček DSK Basketball Brandýs, který se představí v hale SBŠ Ostrava.

Mistr startuje motory

Multišampion z Královky, ZVVZ USK Praha, uzavřel rok 2023 na prvních pozicích v Chance ŽBL i v euroligové skupině B. Povánoční rozjezd absolvuje se Sokolem Hradec Králové. Vyhlíží hlavně návraty Nyary Sabally a Maite Cazorly, které v prosinci trápilo zdraví. V Eurolize se následně ukáže doma ve středu 10. ledna proti španělskému Perfumerias Avenida Salamanca. 

Veronika Voráčková může oslavit střelecké půlkulatiny, na kontě má totiž 1499 bodů. Většinu z nich zapsala v dresu USK, svého dnešního zaměstnavatele. Ty první však ještě jako hráčka BK Strakonice.  

Utkání 3. kola ZVVZ USK Praha - Sokol Hradec Králové se hraje v sobotu 6. ledna od 17 hodin v Praze v hale Královka.

Trutnov s další posilou

Ladění trutnovské sestavy pokračuje, novou posilou je Devon Brookshire, letos třicetiletá pivotka, jež narostla ke 190 centimetrům. Kalifornská rodačka procestovala s basketbalem kus světa. Loni působila ve švédském Högsbo, australském Nunawadingu a německém Saarlouis. Česká premiéra by ji měla čekat proti BLK Slavia Praha.

Podkošová hráčka pražského celku Kateřina Rokošová si k nedávným 26. narozeninám, které slavila na Štědrý den, může nadělit 1000. ligový doskok. V Trutnově však bude muset zachytit nejméně 12 odražených míčů.

Utkání 12. kola KARA Trutnov - BLK Slavia Praha se hraje v pátek od 18:30 v Trutnově v hale v Komenského ulici.

Znovu střelecké sólo?

V prvním případě Slovanka nestačila na Žabiny Brno 63:94, ale měla jasně nejlepší kanonýrku utkání, Andrea Ondroušková zapsala 28 bodů. V dalším průběhu sezony se více dařilo její spoluhráčce Elišce Hálové, s 38 body proti Trutnovu drží sezonní maximum celé soutěže. Dá se spolehnout, že také ve druhém souboji s Žabinami se někdo ze Slovanky střelecky zaskví?  

Utkání 12. kola Žabiny Brno - Slovanka se hraje v sobotu 6. ledna od 17. hodin v Brně v hale Rosnička. 

Pozor na pád! 

Levhartice Chomutov drží pátou pozici v tabulce, v úvodní polovině základní části neuspěly proti žádnému týmu z elitní čtyřky. Po třech nezdarech z posledních čtyř utkání se už ocitají pod tlakem zespoda. A teď se představí v hale třetího KP TANY Brno. Tlak šestého Sokola Hradec Králové už musí být cítit. Právě v polovině tabulky se dělí nadstavba a ze šesté pozice není kam stoupat. 

Utkání 12. kola KP TANY Brno - Levhartice Chomutov se hraje v sobotu 6. ledna od 16:30 v Brně ve Starez areně ve Vodově ulici.

Odveta, nebo návrat do hry

DSK Basketball Brandýs doma zdolal SBŠ Ostrava 73:61, což je jeho historicky první a prozatím i jediná výhra v nejvyšší soutěží, nepočítáme-li baráž. Celek z pomezí Moravy a Slezska se však od října zvedl, učinil několik změn v sestavě a zapsal si dvě výhry. Teď myslí na třetí úspěch. Anebo ho znovu DSK překvapí a dotáhne se na SBŠ v tabulce.

Nedávná posila ostravského celku na křídlo Michaela Vacková útočí na 1500. ligový bod. Aktuálně jich nastřádala 1497.

Utkání 12. kola SBŠ Ostrava - DSK Basketball Brandýs se hraje v neděli 7. ledna od 17 hodin v Ostravě v hale Ostravské univerzity.

Autor:
Reklama
Detail článku - Molten - ŽBL