USK zve k oslavě rekordu

Víkendový program Chance Ženské basketbalové ligy má sice čtyři položky, oči se však přirozeně upínají k té jediné sobotní. ZVVZ USK Praha v derby vyzve Slovanku. A pokud vyhraje, oslaví 257. ligovou výhru v řadě. O historické maximum tím obere Gambrinus (Žabiny) Brno, který 256 vítězství za sebou docílil v letech 1998 až 2007. Úspěch je více než pravděpodobný, ve středu prohrála v tabulce devátá Slovanka v jiném derby se sedmou BLK Slavií Praha 34:82...

Před oslavou rekordu

V souvislosti s rekordním zápisem chystá ZVVZ USK Praha pro duel se Slovankou několik překvapení, do haly by například měly dorazit některé klubové legendy. Na cestě k vzácnému zápisu může dojít i k několika osobním úspěchům domácích hráček. Tereza Vyoralová má na dosah 800 asistencí, chybí jí pět finálních pasů. Alyssa Thomas je s 992 body zase blízko metě 1000 ligových bodů. Brionna Jones je na čísle 1514 a čeká ji posun americkým pořadím. Její předchůdkyně v USK DeLisha Milton-Jones totiž v lize nastřádala 1541 bodů.

Utkání ZVVZ USK Praha - Slovanka se hraje v sobotu 14. ledna od 17 hodin v Praze v hale Královka.

Brněnský favorit poprvé

Další dva duely 14. kola mají favorita v brněnském hostovi. Žabiny Brno jedou do haly Kary Trutnov a rády by navázaly na domácí duel 85:59. Zvláště na liché čtvrtiny, které skončily 27:13 a 27:12. Východočeškám o minulém víkendu při porážce s KP Brno (55:73) chyběl lotyšský talent Raina Tomašicka, což je významné oslabení.

Utkání Kara Trutnov - Žabiny Brno se hraje v pátek 13. ledna od 18:30 v Trutnově v hale v Komenského ulici. 

Brněnský favorit podruhé

Také KP Brno by si mělo z haly BK Strakonice odvézt výhru a na navázat na říjnový domácí úspěch 90:58. Na jih Čech se na chvíli vrací hráčské trio Ludmila Dudáčková, Karolína Fadrhonsová a Kateřina Galíčková a zejména trenérka Marcela Krämer, všechny čtyři zde byly jeden čas doma. Současný strakonický kouč David Zdeněk pro změnu dříve působil na Králově Poli.

Utkání BK Strakonice - KP Brno se hraje v pátek 13. ledna od 17:45 ve Strakonicích ve STARZ aréně.

Z našlapaného středu tabulky

Čtvrté jsou Levhartice Chomutov (7-5), pátá SBŠ Ostrava (6-5), šestý Sokol Hradec Králové (7-6), sedmá BLK Slavia Praha (5-7). Střed tabulky Chance Ženské basketbalové ligy je mimořádně našlapaný. Pražanky míří v dohrávce pátého kola na palubovku SBŠ Ostrava, aby ho ještě více zahustily. Potřebují se však poučit z domácí porážky 60:70. Slávistky od té doby posílily o Kateřinu Suchanovou a Makedu Clarke-Nicholas, za ostravský celek naopak od listopadu nenastoupila Megan Mullings, s 25 body, 12 doskoky a pěti zisky strůjkyně říjnové výhry. I bez ní však Severomoravanky prožívají nejlepší sezonu v historii.

Dohrávka 5. kola SBŠ Ostrava - BLK Slavia Praha se hraje v neděli 15. ledna od 16 hodin v Ostravě v hale Tatran.

Autor:
Reklama
Detail článku - Molten - ŽBL